Aktualności: Witamy na nowym forum - konskieforum.pl

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Voltopiry.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: Wybór kierunku studiów

poprzednia następna
Strony: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 35 Odpowiedz Drukuj
Autor Wątek: Wybór kierunku studiów  (Przeczytany 20985 razy)
busch

Mad god's blessing.

« #900 : Czerwiec 01, 2010, 23:27:20 »
Odpowiedz cytując
delta - tę ewentualność też biorę pod uwagę bo brzmi bardzo sensownie, ale obawiam się, że po roku przerwy trudno mi będzie wrócić do trybu uczenia się  wink
#link
PonPon

« #901 : Czerwiec 01, 2010, 23:30:03 »
Odpowiedz cytując
Ktoś jest/zna kogoś z lotnictwa w Rzeszowie? Jak wyglądają studia? Ktoś z Politechniki Rzeszowskiej?

Ja złożyłam papiery do Aberdeen w Szkocji i jestem coraz bardziej przerażona - mogą mnie nawet przyjąć zemdlal boję się zagramanicy i tego, że musiałabym się sama utrzymywać. I wszystko SAMA - przyjaciółka, z którą miałam tam jechać pewnie się nie dostanie. Teraz na szybko sprawdzam opcje krajowe i w czołówce jest lotnictwo, budownictwo, matematyka i prawo....
Sama z siebie poszłabym na filozofię - ale "z czegoś trzeba żyć", no i stypendium na Poli nęcące. Prawa, jako mat-fiz, się boję, ale czuję, że by mi się podobało. Matematyka i budownictwo byłoby pójściem po najmniejszej linii oporu, gotowaniem się w podobnym towarzystwie przez następne 5 lat...

Nienawidzę bycia po maturze.

(mój post jest pewnie bezsensowny, ale komuś musiałam to wszystko napisać - rodzice są jeszcze bardziej przerażeni niż ja, znajomi albo nieobiektywni - nie chcą, żebym wyjeżdżała, albo matury poszły im tak masakrycznie, że na rozmowy o rekrutacji reagują płaczem.... )
#link
dzoanka

« #902 : Czerwiec 02, 2010, 08:20:33 »
Odpowiedz cytując
politechnika rzeszowska:
http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/46-general_aviation/48-licencje_i_szkolenia_lotnicze/9687-politechnika_rzeszowska.html

i tym podobne:
http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/46-general_aviation/48-licencje_i_szkolenia_lotnicze/16654-studia_lotnicze.html

#link
Averis

Surpass the limit

« #903 : Czerwiec 02, 2010, 08:36:31 »
Odpowiedz cytując
Nie wiem jak to jest z Politechniką, ale Uniwersytet w Rzeszowie do najlepszych nie należy. Przynajmniej tak twierdzą moi znajomi, którzy tam studiują.
#link
"Koń na biegunach, koń na biegunach
na dwóch biegunach rumak.
Nad głową łuna, czuły jak struna,
czterokopytna duma."
                                          J.K Pawluśkiewicz

Edytka

era Turbo-Seniora

« #904 : Czerwiec 09, 2010, 19:25:39 »
Odpowiedz cytując
szitenfaken. znowu mam problem.

dostałam się na LLM International Trade and Investment Law na Universiteit van Amsterdam. i teraz nie wiem: weterynaria czy master z prawa?  emot4 emot4 emot4 życie byłoby prostsze gdyby mnie wszyscy odrzucili
#link
xxflygirlxx

« #905 : Czerwiec 09, 2010, 19:26:31 »
Odpowiedz cytując
weterynaria!
#link
fruity_jelly

« #906 : Czerwiec 09, 2010, 19:30:41 »
Odpowiedz cytując
wet!

pytanie: jest jakiś limit uczelni/kierunków na które można składać papiery? (jak już było to przypraszam, mogłybyście mnie nakierować? kwiatek )
#link
nie róbmy draki, od tego są rumaki <33
kujka

FEEL THE GIL

« #907 : Czerwiec 09, 2010, 19:33:26 »
Odpowiedz cytując
fruity_jelly, za moich czasow nie bylo, teraz chyba tez nie. w koncu wiecej kasy dla uczelni.
#link
orient-ując się wink

gilu gilu na badylu
Edytka

era Turbo-Seniora

« #908 : Czerwiec 09, 2010, 19:37:30 »
Odpowiedz cytując
prosto się mówi, ale wtererynaria oznacza, że będę potrzebować ok 100tys zł na same studia plus ok 180tys na utrzymanie. do tego doliczając książki i inne pierdoły wychodzi ok 300tys zł za 6 lat studiów wink
poza tym przeraża mnie, że skończę studia w wieku 28 lat, a do tego trzeba by doliczyć specjalizację.
master to tylko rok, a koszty to pikuś.
najgorsze, że chciałabym skończyć oba przedmioty  w głupi łeb
#link
Ponia

Chest power!

« #909 : Czerwiec 10, 2010, 20:17:03 »
Odpowiedz cytując
Edytka, obstawiam na  LLM International Trade and Investment Law na Universiteit van Amsterdam wink
Tak jak piszesz tylko rok, i mniejsze koszta.

Wete jak CI się będzie nudzić możesz zawsze jako następną skończyć hihih

ja złożylam już papiery na jeździectwo , teraz testy i zobaczymy co dalej.
ale po głowie chodzi mi jednak dokończenie administracji zaocznie  tylko nie na UG. kukunamuniu

PonPon, Jeśli Cię przyjmą to jedź i spróbuj!
Jakby Ci się nie udało, zawsze możesz wrócić uśmiech

Moim marzeniem są studia i praca za granicą, o ile prace może kiedyś uda sie zrealizować to studia w najbliższym czasie z pewnością nie.
#link
"Pielęgnuj swoje marzenia. Trzymaj się swoich ideałów. Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz. Wielkie biografie powstają z ruchu do przodu, a nie oglądania się do tyłu."  ;-)
yegua

« #910 : Czerwiec 10, 2010, 20:21:51 »
Odpowiedz cytując
Może mogę liczyć na Waszą pomoc?  kwiatek
http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,25402.0.html
#link
Likier

« #911 : Czerwiec 10, 2010, 20:48:37 »
Odpowiedz cytując
Czy hasło i login użyte do rejejstracji w systemie IRK z tamtego roku są aktualne w tym roku, czy muszę mieć jakieś nowe?
#link
Ponia

Chest power!

« #912 : Czerwiec 10, 2010, 20:52:21 »
Odpowiedz cytując
Czy hasło i login użyte do rejejstracji w systemie IRK z tamtego roku są aktualne w tym roku, czy muszę mieć jakieś nowe?
Musisz na nowo się zarejestrować.
#link
"Pielęgnuj swoje marzenia. Trzymaj się swoich ideałów. Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko ty słyszysz. Wielkie biografie powstają z ruchu do przodu, a nie oglądania się do tyłu."  ;-)
Likier

« #913 : Czerwiec 10, 2010, 20:59:28 »
Odpowiedz cytując
Ale z tym samym hasłem, czy mam skądś wziąć nowe? Bo pesel wiadomo bez zmian...
#link
Strzyga

Życzliwościowy Przodownik Pracy

« #914 : Czerwiec 10, 2010, 21:25:24 »
Odpowiedz cytując
Edytka, jesteś moim mistrzem dziewczyno  ukłon
#link
ZŁO Dobro Dobro Strzyga Forester

- Uprzedzałam cię, że to Bóg.
- Ale nie wspominała pani, jak potwornie upierdliwy.

Cytat: JARA
Co złego to Strzyga.
Ponia

Chest power!

« #915 : Czerwiec 10, 2010, 21:34:47 »
Odpowiedz cytując
Likier, ja sama wymyślałam nowe hasło przy rejestracji.
#link
Likier

« #916 : Czerwiec 10, 2010, 21:39:17 »
Odpowiedz cytując
ah, czyli tylko na uwm jest inny wymysł :<
#link
Laguna

« #917 : Czerwiec 10, 2010, 22:14:11 »
Odpowiedz cytując
Studiował/studiuje ktoś architekturę krajobrazów?  wink

z tego co pamietam to chyba Laguna to studiowala  wink

Na AR to się za moich czasów nazywało Kształtowanie Terenów Zieleni. Na niektórych uczelniach nazywa się ten kierunek Historia i sztuka ogrodów lub Architektura krajobrazu. Bez względu na nazwę jest to jeden pies i tak naprawdę po żadnym z nich nie ma się tytułu architekta zielenii, bo takowy nie istnieje w spisie zawodów w naszym pięknym kraju.

Odradzam każdemu ten kierunek, a tym bardziej kobiecie.
Na dzień dzisiejszy w Polsce można przy tym robić co najwyżej przy łopacie, próbować samemu ciurać jakieś małe ogródki ( z czego są równie małe pieniądze), a jednemu na tysiąc uda się że w jakimś biurze architektonicznym będą mieli wakat dla speca od zielenii lub uda się dostać na państwową posadkę w terenach zielenii miejskiej lub urzędach marszałkowskich.

Pukam się cały czas w czoło (i 90% moich byłych koleżanek i kolegów ze studiów także), że taki kierunek wybrałam.
Ponad 70% w ogóle nie pracuje w zawodzie, kilku udało się dorwać do prac biurowych w firmach ogrodniczych (jako zwykłe sekretarki- nie mają nic tam wspólnego z zielenią- za to dużo z robieniem kawy szefowi wink ), jedna osoba pracuje w wydziale ochrony środowiska urzędu marszałkowskiego. Cała reszta najzwyczajniej przy łopacie
#link
Wiem jak ułożyc rysy twarzy, by smutku nikt nie zauważył
Kasija

« #918 : Czerwiec 10, 2010, 22:23:38 »
Odpowiedz cytując
Ja właśnie zrezygnowałam z tego kierunku o którym Laguna mówi i jednak poszłam na turystyke irekreacje. I nie żałuje decyzji uśmiech Idzie mi jak na mnie to dobrze  hihi Lubię się uczyć o tym o czym ucze. Tylko ostatnio wybieraliśmy specjalizacje i z tym to już nie wiem czy nie popełniłam błędu../

Studiuje ktoś może Turystyke uzdrowiskową,spa i wellness?:>

#link
Edytka

era Turbo-Seniora

« #919 : Czerwiec 10, 2010, 22:28:57 »
Odpowiedz cytując
Edytka, jesteś moim mistrzem dziewczyno  ukłon
a co ja takiego zrobiłam?  oczy2
#link
branka

« #920 : Czerwiec 10, 2010, 22:35:54 »
Odpowiedz cytując
Jak ty to robisz Edytka, ze cię przyjmują za granicą? Zazdroszczę.

A tak w ogóle - jak planowałaś finansować te studia z weterynarii? Z jakiegoś kredytu czy jak?

Ja bym wybrała to prawo - szybciej i taniej. Ale jeśli ma cię to neiciekawić, a weterynaria to twoje marzenie to decyzja trudna...
#link
Strzyga

« #921 : Czerwiec 10, 2010, 22:45:51 »
Odpowiedz cytując
Edytka, bo jesteś małym geniuszem xPP
#link

Co złego to Strzyga.
Edytka

era Turbo-Seniora

« #922 : Czerwiec 10, 2010, 23:03:50 »
Odpowiedz cytując
Branka nie wiem dlaczego mnie przyjmują  lol chyba taka kolej rzeczy, nigdy nie planowałam studiów w Polsce, zawsze wiedziałam, że postawię na uczelnie zagraniczne.
kiedyś rozważałam usa, potem wycofałam się z tego zamiaru, stanęło na uk. i już po pierwszym roku wiedziałam, że potem chce się przenieść chociaż na samego mastera do Holandii.

kredytu na wet na pewno bym nie wziela. mam juz jeden na obecne studia- ok 50tys zł (£10 tys) do spłacenia. kwestia opłacenia studiów jest dla mnie niejasna, tzn mam różne możliwości, ale wolałabym z nich nie skorzystać. 

Strzyga nie jestem wink znam kilku geniuszów i uwierz mi, między nimi a mną jest przepaść tak szeroka jak głęboki jest rów mariański.

mam jeszcze ok miesiąca na decyzje, potem zapadnie klamka. najgorsze, że wiem, ze niezależnie co wybiorę nie będę w 100% zadowolona  zemdlal
#link
Strzyga

« #923 : Czerwiec 10, 2010, 23:35:58 »
Odpowiedz cytując
Edytka, ej no kurcze, dostajesz się wszędzie, zrobiłaś zagramanicą prawo. Mi się nawet przez pierwszy semestr nie udało przejść xPP
#link

Co złego to Strzyga.
Nikaa

żółwik, krokodylek i szczupaczek !

« #924 : Czerwiec 11, 2010, 09:50:24 »
Odpowiedz cytując
Laguna  dzięki za informację  kwiatek
#link
wink
,,Nie załamuj się, weź się w garść i krzyknij 'jest dobrze'! Podskocz i se pierdnij.''
baba_jaga

« #925 : Czerwiec 11, 2010, 09:59:08 »
Odpowiedz cytując
Edytka
Pytanie co chcesz robic w zyciu zawodowym.
Dwoch zawodow, tak bardzo roznych, raczej nie polaczysz - no chyba ze nie planujesz rodziny. Wowczas moze ogarniesz prace zawodowa + nieustanne doksztalcanie sie w obu dziedzinach.
Czyzby czas na zyciowa decyzje ?  uśmiech

Dostanie sie na studia za granica naprawde jest mozliwe i dostepne dla szarego czlowieka.
Podstawa to jezyk (jakis obcy, bo nie zawsze lokalny jest konieczny !) i koniecznie trzeba pamietac, ze na niektorych uczelniach procedura przyjecia cudzoziemca zaczyna sie nawet 6 miesiecy wczesniej, czyli nie zostawiamy niczego na ostatnia chwile !
A doskonalym sposobem na 'pierwszy raz' jest Erasmus  uśmiech
#link
Gwarancja na życie.
Chuda

« #926 : Czerwiec 11, 2010, 16:48:33 »
Odpowiedz cytując
słuchajcie jakie są kierunki związane z jeździectwo oprócz hodowla koni i jeździectwo
#link
pomyśleć, że poczułam coś do faceta,którego szacunek do mnie mieści się w łyżeczce od herbaty.mimowolnie go pokochałam. gdyby mój rozum, miał w tym jakikolwiek udział to uwierz, że bym Cię znienawidził
PonPon

« #927 : Czerwiec 11, 2010, 21:47:43 »
Odpowiedz cytując
Ja sobie Szkocję odpuszczam - tak samo jak Rzeszów i prawo. Na mojej liście zostają matematyka, budownictwo i (kusząca) informatyka. No... W sumie sama siebie nie rozumiem - na 99% do Aberdeen się dostanę, ale nie chcę jechać. Już szybciej Erasmus... A jak tam u was z wyborami? busch?
#link
armara

« #928 : Czerwiec 11, 2010, 21:55:00 »
Odpowiedz cytując
słuchajcie jakie są kierunki związane z jeździectwo oprócz hodowla koni i jeździectwo

weterynaria
#link
Teraz Polskie Konie
remendada

« #929 : Czerwiec 11, 2010, 22:07:48 »
Odpowiedz cytując
aramara, no juz nie przesadzajmy  wink
#link
Strony: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 35 Odpowiedz Drukuj 

Voltopiry.pl  |  Forum główne  |  Towarzyskie  |  Wątek: Wybór kierunku studiów

poprzednia następna
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.15 sekund z 18 zapytaniami.